servicii

STOMATOLOGICE INTEGRATE

CONSULT STOMATOLOGICConsultatia reprezinta primul contact pe care il aveti cu cabinetul stomatologic.

Consultatia consta in evaluarea starii de sanatate dentara a dvs., realizindu-se dupa un anumit protocol:

 • va fi intocmita o fisa dentara in care sunt notate toate datele referitoare la statusul dentar si parodontal din momentul prezentarii
 • fisa va consemna de asemenea date referitoare la starea dvs. generala de sanatate, tratamentele pe care le urmati, precum si un scurt istoric al afectiunilor stomatologice
 • consultatia implica de asemenea o scurta informare asupra modalitatilor de igiena dentara pe care ar trebui sa le folositi, precum si o evaluare starii de igiena dentara (pentru acest aspect in cabinetul nostru beneficiati de o testare gratuita a cantitatii de placa bacteriana, urmind ca ulterior sa primiti indicatii individuale privind igiena dentara)
 • daca situatia dentara impune se vor amprenta arcadele dentare in scopul efectuarii unor modele de studiu
 • stabilirea planului de tratament stomatologic
 • intocmirea unei fise referitoare la costul tratamentului ce urmeaza a fi efectuat (detaliat pentru fiecare procedura ce urmeaza a fi efectuata)
 • daca este necesara efectuarea unui tratament de urgenta acesta va fi efectuat in prima dumneavoastra vizita in aceeasi sedinta cu consultatia.
 • vi se vor recomanda investigatii suplimentare, de exemplu radiografii, (daca este cazul)

PROFILAXIE DENTARA

 Vizita la stomatolog de 2 ori pe an va ajuta sa va mentineti o stare buna de sanatate dentara.

Detartrajul si periajul professional sunt necesare cel putin o data pe an pentru pacientii adulti.

Copiii pot beneficia de fluorizari locale, sigilari ale dintilor permanenti.

Clinica noastra va ofera o informare asupra necesitatii acestor tratamente. Va sunam si va recomandam ca este timpul sa reveniti la cabinet pentru un detartraj dentar sau pentru un periaj profesional. In acest fel veti mentine dintii si gingiile in stare buna.


ODONTO TERAPIE

Odontoterapia (terapia odontala) reprezinta tratamentul cariei dentare.

Medicul stomatolog va aprecia gradul de afectare al dintilor prin carie si va va recomanda cel mai eficient tratament pentru leziunea dvs. dentara.

Cel mai des cariile se dezvolta pe suprafetele de masticatie ale dintilor, in santurile si fosetele dintilor, dar uneori apar in zone mai putin vizibile ale dintilor si anume la punctele de contact dintre dinti.

In mod normal este necesar sa va prezentati la un control stomatologic de 2 ori pe an. Numai in acest fel se pot descoperi leziuni carioase in stadiu incipient. Depistarea cariilor dentare in faza incipienta garanteaza tratamentul efectuat. Cu cit leziunea carioasa este descoperita mai devreme sunt sanse mai mari de a pastra dintele vital (cu nerv).

In cazul in care nu v-ati prezentat la dentist periodic, veniti imediat ce ati observat o modificare de culoare pe suprafata dintelui sau la primul semn de sensibilitate dentara.

Cabinetul nostru va pune la dispozitie o gama foarte larga de materiale folosite pentru tratamentul cariei, urmarind a realiza un tratament rezistent pe termen lung, cit si fizionomic, aspectul estetic fiind foarte important pentru pacientii nostrii.

Materialele folosite in clinica noastra fiind unele dintre cele mai nou aparute in domeniul stomatologic ne permit sa va oferim o garantie pentru toate obturatiile coronare (plombele) pe o perioada de minim 2 ani.

ENDODONTIE

Tratamentul de succes al unui dinte pe consta de cele mai multe ori in tratamentul corect al radacinii dintelui respectiv.

Pentru tratamentele rezistente pe termen lung se folosesc ace rotative care permit o largire semnificativa a canalelor radiculare contribuind la indepartarea in totalitate a continutului acestora (nervul dintelui sau a produsilor infectiosi rezultati prin degradarea nervului in urma unor infectii anterioare).

Obturatia de canal reprezinta o alta etapa importanta pentru tratamentul endodontic de success. In cabinetul nostru se folosesc mai multe tehnici de obturare ale radacinilor dintilor.


ESTETICA SI COSMETICA DENTARA

Albirea dintilor este tratamentul de cosmetica dentara cel mai des solicitat de pacienti.

Albirea Profesionala reprezinta indepartarea coloratiilor existente pe dinti. Pot beneficia de acest tratament inclusiv pacientii fumatori, sau cei care prezinta coloratii determinate de medicamente. 

Albirea dintilor nu afecteaza structura dintilor sau rezistenta acestora si se realizeaza pe baza de gutiere . Tratamentul de albire se face in cabinetul stomatologic. Dintii se albes 14 nuante si rezultatul rezista in timp.

Tatuajele dentare sunt acele mici bijuterii care se lipesc pe suprafetele dintilor. Exista o gama foarte mare de astfel de bijuterii. Dintii nu sunt afectati prin aplicarea unor astfel de bijuterii.

Va oferim garantie 3 ani pentru orice tip de bijuterie dentara aplicata.

In cazuri speciale in care dintii dvs. necesita tratamente speciale de cosmetica dentara se pot efectua coroane dentare ceramice, astfel incit prin culoare si forma sa va redam un zambetul pe care vi l-ati dorit.

IMPLANTOLOGIE

Prin implant se obtine o noua radacina pentru dintele dvs. pierdut.

Implantele se recomanda pacientilor care au pierdut unul sau mai multi dinti, pacientilor edentati total pentru a contribui la stabilizarea protezelor totale. Implantele sunt solutia ideala pentru pacientii care si-au pierdut dintii in mod accidental.

Tratamentul prin implant cuprinde 2 etape:

 • primul pas este cel chirurgical in care se insera implantul in locul dintelui lipsa
 • urmind ca in etapa a doua de tratament sa se fixeze dintele nou (etapa protetica).

Etapa chirurgicala consta in inserarea implantului in osul maxilar sau mandibular, sub anestezie locala. Pacientul urmeaza ulterior un tratament antiinflamator local si general, se prezinta la control in zilele urmatoare si apoi la 10 zile pentru a se indeparta firele de sutura. Implantul este de titan, dublu sterilizat, cu o suprafata special tratata pentru a favoriza o osteointegrare mai rapida.

Dupa aceasta faza chirurgicala urmeaza perioada de vindecare (de osteointegrare) care dureaza in medie 3-4 luni, urmind ca apoi sa se treaca la urmatoarea etapa de lucru.

Etapa protetica se refera la restaurarea dintelui respectiv pe implant. In aceasta etapa se fixeaza un pivot in implant, acesta fiind de titan, la fel ca si implantul, iar peste acesta se realizeaza coroana dintelui respectiv.

Nu pot beneficia de tratament prin implant urmatorii pacienti:

 • Copiii, in perioada de crestere
 • Adultii care au probleme grave de sanatate (boli de singe, boli ale oaselor, osteoporoza, boli severe cardiace necompensate)
 • Pacientii dependenti de droguri

Fumatorii reprezinta o contraindicatie relative, si anume este recomandat sa reduca la minim numarul de tigari pe zi.

Pacientul tratat prin implant urmeaza sa se prezinte periodic la control pentru tratamente profilactice.

Uneori pentru a putea insera un implant este nevoie de operatii suplimentare care sa imbunatateasca cantitatea si calitatea osului, de exemplu de lifting de sinus maxilar atunci cind sinusul maxilar este foarte bine reprezentat, iar inaltimea crestei osoase este mult prea mica pentru a se putea insera implantul.

Chirurgul va va informa despre necesitatea unor astfel de interventii. In acest caz tratamentul isi modifica durata.


ORTODONTIE 

Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru. Acestea sunt de mai multe tipuri (fixe sau mobile, vizibile sau invizibile) şi se recomandă de către ortodont pentru fiecare caz individualizat. Ele acţionează pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor. Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. În funcţie de severitatea problemei, medicul ortodont vă recomandă tipul de aparat corespunzător. 

CHIRURGIE ORALA

Cabinetul notru va ofera servicii de chirurgie dento-alveolara incepind cu cea mai simpla procedura, extractia dentara, dar si manopere chirurgicale mai complicate : extractia dintilor inclusi (canini inclusi, molari de minte), rezectii apicale, regularizari de creasta alveolara.

Toate aceste proceduri se desfasoara utilizind anestezice de cea mai buna calitate, permitind efectuarea tuturor procedurilor chirurgicale fara nici o durere.

Ulterior sunteti informati si indrumati spre tratamente care vor rezolva absenta dintelui extras.

PROTETICA DENTARA

Orice dinte pierdut sau distrus trebuie restaurant in asa fel incit sa fie identic cu forma lui initiala.

Tratamentele protetice presupun inlocuirea dintilor absenti, dar si restaurarea prin coroane dentare a celor extrem de distrusi de carii.

Lipsa unor astfel de tratamente afecteaza masticatia, ceea ce va determina pe termen lung starea generala de sanatate. In plus aminarea unor astfel de tratamente va duce la implicarea mai multor dinti in restaurarea finala, deoarece dintii vecini unui spatiu pe arcada dentara isi modifica pozitia in timp (migreaza).

In cabinetul noastru veti intilnii cele mai variate si moderne lucrari protetice (coroane ceramice, punti, proteze scheletate, incrustatii,etc.), materialele folosite fiind de foarte buna calitate.

Scopul acestui tratament este de a restaura estetic dintii, dar si acela de a restaura masticatia si uneori fonatia pacientului, care uneori sunt pierdute prin lipsa unor dinti.

Coroane integral ceramice si coroane ceramice pe support de zirconium

Pentru solicitari estetice exceptionale executam coroane ceramice pe suport de zirconiu sau coroane integral ceramice. In felul acesta nu veti avea probleme in timp cu modificarea culorii gingiei, ceea ce se intimpla uneori la coroanele metalo-ceramice; in plus dintii vor avea transluciditatea dintilor naturali.

Parodontologia


Boala parodontala afecteaza in prezent tot mai multi pacienti.

Identificarea cit mai timpuriu a diverselor forme de afectiuni parodontale (parodontite marginale superficiale, abcese parodontale, parodontoze) si tratarea precoce a acestora va duce pe termen lung la conservarea dintilor, asigurindu-le un tesut de sustinere sanatos.

Primul simptom al bolii parodontale este determinat de singerarea gingivala , care apare initial la periajul dentar, iar apoi poate aparea si spontan. In acest moment este nevoie de un prim pas in tratarea bolii parodontale care incepe sa se instaleze si anume de un detartraj.

Detartrajul se face cu ultrasunete, este o procedura complet nedureroasa si trebuie repetat de o data la 6 luni.

In cazul in care boala parodontala s-a instalat se pot face tratamente complexe, chirurgicale care pot imbunatati starea osului si implicit a gingiei, pot reduce astfel mobilitatea dintilor parodontotici: operatii cu lambou, chiuretaje subgingivale.